Los frutos secos son llamados así porque todos tienen una característica en común: en su composición natural (sin manipulación humana) tienen menos de un 50 % de agua. Son alimentos muy energéticos, ricos en grasas, en proteínas, así como en oligoelementos.
Se pueden distinguir dos grandes grupos de frutos secos:
-los que vienen rodeados por una cáscara dura, como la almendra, la nuez o el pistacho.
-los provenientes de frutas desecadas, tales como las uvas pasas, las ciruelas desecadas, los orejones de albaricoque, dátiles, etc.
Estos son algunos de los principales, en español y en rumano:
Fructele uscate se numesc așa pentru toate au o caracteristică în comun: în compoziția lor naturală (fără intervenție umană) au mai puțin de 50% apă. Sunt alimente foarte energizante, bogate în grăsimi, în proteine, ca și în oligoemente.
Se disting două mari grupuri de fructe uscate:
· cele care sunt acoperite de o coajă tare, precum migdalele, nucile sau fisticul
· cele provenite din fructe deshidratate, precum stafidele, cireșele dezhidratate, caisele uscate, curmalele, etc.
Acestea sunt unele dintre cele mai cunoscute, în spaniolă și română.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu