miercuri, 7 martie 2018

Frutos secos / Fructe uscate


Los frutos secos son llamados así porque todos tienen una característica en común: en su composición natural (sin manipulación humana) tienen menos de un 50 % de agua. Son alimentos muy energéticos, ricos en grasas, en proteínas, así como en oligoelementos.

Se pueden distinguir dos grandes grupos de frutos secos:

-los que vienen rodeados por una cáscara dura, como la almendra, la nuez o el pistacho. 

-los provenientes de frutas desecadas, tales como las uvas pasas, las ciruelas desecadas, los orejones de albaricoque, dátiles, etc.


Estos son algunos de los principales, en español y en rumano:

Fructele uscate se numesc așa pentru toate au o caracteristică în comun: în compoziția lor naturală (fără intervenție umană) au mai puțin de 50% apă. Sunt alimente foarte energizante, bogate în grăsimi, în proteine, ca și în oligoemente.

Se disting două mari grupuri de fructe uscate:

· cele care sunt acoperite de o coajă tare, precum migdalele, nucile sau fisticul

· cele provenite din fructe deshidratate, precum stafidele, cireșele dezhidratate, caisele uscate, curmalele, etc.

Acestea sunt unele dintre cele mai cunoscute, în spaniolă și română.





ALMENDRA / MIGDALĂ
ANACARDO / CAJU
AVELLANA / ALUNE DE PADURE

CACAHUETE / ALUNE AMERICANE
CASTAÑA / CASTANE
NUECES DE MACADAMIA / NUCI DE MACADAMIA
NUEZ / NUCI
PIÑONES / MUGURI DE PIN
PISTACHO / FISTIC
PIPAS DE GIRASOL / SEMINTE DE FLOAREA SOARELUI
PIPAS DE CALABAZA / SEMINTE DE DOBLEAC
UVAS PASAS / STAFIDE
DÁTILES / CURMALE
OREJONES / CAISE USCATE
HIGOS SECOS / SMOCHINE
CIRUELAS PASAS / PRUNE USCATE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu