marți, 15 ianuarie 2013

Limba spaniolă este a doua cea mai vorbită limbă din lume, după limba chineză

Limba spaniolă este a doua cea mai vorbită limbă din lume, după limba chineză, ea fiind vorbită de 495 de milioane de oameni, potrivit anuarului Institutului Cervantes pentru 2012 „El espanol en el mundo" ("Spaniola în lume").

Raportul a fost prezentat de ministrul spaniol al Afacerilor Externe, Jose Manuel García-Margallo, și de directorul Institutului Cervantes, Víctor García de la Concha, relatează Agerpres.

Potrivit documentului, numărul vorbitorilor de spaniolă a crescut în 2012, în timp ce numărul celor care vorbesc engleza și chineza a scăzut. Limba engleză ocupă locul trei în clasament, după chineză și spaniolă.
În ceea ce privește limbile de comunicare internațională, spaniola se află pe locul doi (după engleză), iar în cazul celor mai folosite limbi pe internet, topul este ocupat de engleză, chineză și spaniolă (în această ordine).

Conform estimărilor, până în 2030, 7,5% din populația globului (aproximativ 535 de milioane de persoane) va vorbi spaniola. Estimările mai arată că, peste trei sau patru generații, 10% din populația lumii se va înțelege în spaniolă, iar SUA va fi țara cu cea mai mare populație vorbitoare a acestei limbi, după Mexic.

Sursa: yahoo stiri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu