sâmbătă, 2 august 2014

Ten piedad de mi / Fie-ţi mila de mine (Ottmar Liebert & Luna Negra)

Ottmar Liebert este un german nascut in Koln din tata chinez si mama unguroaica care a plecat in SUA unde s-a imbibat de cultura hispanica.



Cel care se autodefineste ca fiind “caine metis” (mutt in engleza, chucho in spaniola) a ajuns sa descopere si să se converteasca intr-un expert al flamenco-ului spaniol, un stil care defineste prin el insusi amestecul de culturi.

În 1989 a creat grupul Luna Negra, iar primul album a fost “Nouveau Flamenco”, al carui titlu defineste perfect stilul creat de Liebert: o jonctiune intre muzica flamenco si New Age.

Desi cele mai multe dintre piesele sale sunt instrumentale, in Ten piedad de mi (Fie-ţi mila de mine) introduce un mic text in spaniola, un fel de planset in fata degenerarii ecologice a planetei.

In aceasta tema muzicala se pot aprecia componentele de bază ale muzicii lui Ottmar Liebert si ale grupului Luna Negra, Flamenco, Chill-out, si muzica New Age, cocteil cu emotionant si relaxant, totodata, rezultat.

In continuare, puteti asculta si vedea videoclipul piesei Ten piedad de mi cu subtitrare in spaniola, ale carui imagini sunt dintre cele mai potrivite pentru calduroasa vara. In plus, puteti citi la final si traducerea in romana.

De asemenea, puteti asculta mai mult din stilul Luna Negra, grupul lui Ottmar Lieber, ascultand, daca apasati pe Heart Still sau Barcelona nights

Ottmar Liebert es un alemán nacido en Colonia, de padre chino y madre húngara, que emigró a Estados Unidos donde se empapó de la cultura hispana.

El que se define como “caine metis” (mutt in engleza, chucho in spaniola) llegó a descubrir y a convertirse en un experto de la música flamenca española, un estilo que define en sí mismo la mezcla de culturas.

En 1989 creó el grupo Luna Negra, y su primer album fue “Nouveau Flamenco”, cuyo título define a la perfección el estilo creado de Liebert: una fusión entre flamenco y new age.

Aunque la mayoría de sus piezas son instrumentales, en Ten piedad de mi (Fie-ţi mila de mine) introduce unos pequeños versos en español, una especie de llanto frente a la degeneración ecológica del planeta.

En este tema musical se pueden apreciar con claridad los componentes de base de la música de Ottmar Liebert y de su grupo Luna Negra: Flamenco, Chill-out, y New Age, un cóctel con un resultado a la vez emotivo y relajante.



A continuación, podéis ver el videoclip de la canción Ten piedad de mi, con subtitulación en español, cuyas imágenes son de lo más adecuadas para el cálido verano. Además, podéis leer al final su traducción en lengua rumana.

Igualmente, podeis escuchar más piezas del grupo de Ottmar Liebert pulsando en Heart Still o Barcelona nights




.




























































Fie-ţi milă de mine

Oh, fie-ţi milă de mine,
Oh, deja lucrurile nu mai sunt aşa, nu
Unde este acel cer albastru?
Briză chimică ce suflă de la nord la sud

Oh, fie-ţi milă de mine,
Oh, deja lucrurile nu mai sunt aşa, nu
Ulei în ocean şi şi marea noastră
Peştii de mercur nu pot înota

Oh, fie-ţi milă de mine,
Oh, deja lucrurile nu mai sunt aşa, nu
Radiaţii în cer şi pe pământ
Şi păsări, peşti, animale se otrăvesc

Oh, fie-ţi milă de mine,
Oh, deja lucrurile nu mai sunt aşa, nu
Ce va fi cu planeta noastră înţesată
Cât rău de-al omului va mai suporta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu