joi, 12 iulie 2012

Misterul Cheii (o lectura de ascultat)

"Cándido deja los periódicos sobre la cama. Se sienta en una silla y bebe rápido su café. Está demasiado caliente, pero a él le gusta así. Busca un cigarrillo en su chaqueta y empieza a fumar.

Hace calor. En Córdoba siempre hace mucho calor en verano y el café caliente le hace encontrarse peor. Cándido mira los periódicos abiertos sobre la cama y se pone muy nervioso. No sabe quién le ha podido enviar ese paquete con los periódicos dentro ¿Quién le escribe? ¿Qué quiere de él? No lo sabe. Sólo esos periódicos de Toledo en un pequeño paquete marrón. Sin carta, sin nada".

Aşa începe povestea Misterul cheii, in care Candido, un reputat arheolog, va trebui sa descopere ce anume deschide cheia gasita intr-o excavatie din subsolul orasului.

Este vorba de un text conceput de Elena Moreno ca lectura garduala pentru nivel incepator, usor de inteles si care, in plus, este insotit de cinci benzi sonore, una pentru fiecare capitol, pentru ca, pe langa urmarirea lecturii, sa se asculte vocea naratorului citindu-ne povestea.

O metoda buna de a exersa capacitatea de intelegere a lecturii citita si ascultata in spaniola in aceasta vara calduroasa.

La sfarsitul cartii dispuneti de asemenea de activitati referitoare la text, cu ajutorul carora veti putea verifica daca ati inteles bines sau nu povestea lui Candido, arheologul dispus sa descopere misterul cheii.

Pentru a avea acces la carte, apasa pe urmatorul link: El misterio de la llave .

Asculta textul in timp ce citesti apasand pe urmatoarele foldere audio, unul pe capitol..

Capítulo 1:
Capítulo 2:
Capítulo 3:
Capítulo 4:
Capítulo 5:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu