vineri, 12 aprilie 2013

Resurse Umane (Scurtmetraj in spaniola)

Se poate spune ca următorul scurtmetraj este de mare actualitate. In timpurile pe care le traim, interviurile pentru un loc de munca reprezinta un moment stresant in care punem in joc posibilitatea de a ne plati ipoteca, de a da de mancare copiilor nostri sau, in alte cazuri, posibilitatea de a ne pastra nivelul de trai cu care eram obisnuiti de la fostul loc de munca, excelent pana cand firma a dat faliment.
 
Aceasta fragilitate a muncitorului face ca intervievatorii sa poata, in anumite ocazii, sa profite de circumstane pentru a-şi expune superioritatea in fata candidatului care are nevoie de slujba sau chiar sa vizeze anumite beneficii personale.

In “Resurse umane”, totusi, pe langa faptul ca ne aminteste de circumstantele anterioare, se face o trecere in revista a situatiei si sunt avertizati smecherii care profită de necazul altora de faptul ca intr-o zi isi pot gasi si ei naşul.

Scurtmetrajul a fost regizat de Joan Álvarez Lladós in 2002 si prezentat in concursul Notodofilmfest.com in sectiunea hartuire laborala si sexuala. Este subtitrat in engleza.

Un comentariu: