miercuri, 8 mai 2013

Flamenco Spaniol la Teatrul National pe 14 mai

Institutul Cervantes din Bucuresti, in colaborare cu Teatrul National ”I.L. Caragiale” din Bucuresti și cu ajutorul Ambasadei Spaniei in Romania, organizeaza marti 14 mai, la orele 20.00, spectacolul de dans flamenco ”Abriendo Caminos” in interpretarea companiei Úrsula López.

Úrsula López, nascuta in Montilla (Cordoba) in
1976, este o bailaora - bailarina* ce stăpâneşte atât flamenco-ul, cât şi baletul clasic spaniol, amestecându-le pe ambele pentru a da nastere unui flamenco uşor versatil, original.  

*Bailaora: dansatoare de flamenco
 Bailarina: balerină

Lunga sa cariera in cele mai bune companii de dans, in care a fost mereu solista, ii sustine acum performanta solo. Dansatoare de flamenco ce confera eleganta tuturor miscarilor sale, Úrsula realizeaza coregrafii ce se imbiba de contemporaneitate, gratie profundelor sale cunostinte de flamenco. In spectacole, este admirabila usurinta cu care Úrsula López trece de la cel mai pur flamenco la dansul spaniol si cel contemporan. Pe parcursul intregului spectacol, artista se transforma continuu.

În 2007 a avut premiera spectacolului „Abriendo caminos” la Festivalul de Flamenco de la Jerez, spectacol pe care i continua sa il prezinte si in prezent, asa cum o va face si pe 14 mai, la Teatrul National din Bucuresti, unde va puteti bucura de arta ei.

In continuare, ca un preambul, puteti vedea un fragment din ultimul sau spectacol „La otra piel” şi cateva imagini din „Abriendo Caminos”.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu