duminică, 7 septembrie 2014

El viaje de María / Calatoria Mariei

Con el siguiente video podemos aprender mucho español y mucho sobre la vida. Se trata de la historia de una niña autista, realizado en dibujos animados por su padre, el dibujante Miguel Gallardo.

El viaje de María es una pequeña excursión al mundo interior de una adolescente con autismo, un viaje lleno de color, amor, creatividad y originalidad. También lleno de mucho vocabulario sobre las rutinas de cada día, objetos, juegos o sentimientos, o de diminutivos o verbos reflexivos.. Es ideal porque la imagen ayuda a entender y aprender el vocabulario, fácil comprensión al ser un sólo narrador, fácil comprensión auditiva y disponible con subtítulos en español, inglés, francés, chino y polaco…



Y, sobre todo, pretende que se entienda un poco más el complejo mundo del autismo que, en realidad, no es tan dífícil de comprender: se trata, simplemente, de una cuestión de tolerancia y amor.

A continuación podéis ver el video con subtitulos en español e inglés. Si queréis más versiones, podeís entrar en El viaje de María
Cu următorul video putem să învățăm multă spaniolă și multe lucruri despre viață. E vorba despre povestea unei fetițe autiste, realizată sub formă de desen aimat de tatăl ei, desenatorul Miguel Gallardo.



Călătoria Mariei este o mică excursie în lumea interioară  a unei adolescente cu autism, o călătorie plină de culoare, iubire, creativitate și originalitate. Și, de asemenea, plină de vocabular despre rutina de fiecare zi, obiecte, jocuri sau sentimente, diminutive sau verbe reflexive... Este ideală, fiindcă imaginea ajută să înțelegem și să învățăm vocabularul, se înțelege ușor fiind un singur narator, se înțelege ușor auditiv și este disponibil cu subtitrare în spaniolă, engleză, franceză, chineză și poloneză.

 Dar mai ales, pretinde să fie înțeleasă puțin mai bine complexa lume a autismului care, în realitate, nu este atât de dificil de înțeles: e vorba pur și simplu de o chestiune de toleranță și iubire.

În continuare puteți vedea înregistrarea video cu subtitrare în spaniolă și engleză. Dacă doriți mai multe versiuni, puteți intra în El viaje de María.



.
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu