duminică, 26 martie 2017

!Vale! (Scurtmetraj spaniol)

Képtalálat a következőre: „vale amenabar”


Regizorul Alejandro Amenabar ii reuneste pe Dakota Johnson, cunoscut star de cinema american, si pe Quim Guttierrez, tanar actor spaniol de succes, pentru realizarea unui scurtmetraj despre cunoscutul cuvant spaniol "Vale". (care se traduce prin bine, ok). 

In realitate, nu stim daca e vorba despre un scurtmetraj sau despre o reclama lunga la bere, dat fiind ca finantatorul filmului este Estrella Damm, cunoscuta marca spaniola de bere. De aceasta circumstanta profita regizorul pentru ca, dupa fiecare intrebare "Vrei o bere?" sau "Vrei o Estrella?" sa apara in cadru o sticla de Estrella (Star, in engleza), intrebarea fiind urmata evident de raspunsul "¡Vale!". 


In poveste, protagonistul spaniol nu vorbeste engleza (situatie pe care regizorul o trateaza cu un pic de umor) si, evident, Dakota Jackson nu vorbeste spaniola. Drept urmare, comunicarea lor este dificila, desi, cu ajutorul prietenilor sau al imprejurarilor, sfarsesc prin a se intelege. Vara, petrecerea, cinema-ul, plaja si berea dau tarcoale acestei complicate relatii dintre ei, careia i se poate adauga, in cele din urma, si acest cuvant atat de spaniol ¡Vale!. 


Rezultatul final este o poveste proaspata si amuzanta, intr-o ambianta estivala tipic spaniola.  Scurtmetrajul este subtitrat in engleza.
El diréctor Alejandro Amenabar reune a Dakota Johnson, conocida estrella norteamericana, y a Quim Gutierrez, joven actor español de éxito, para realizar un cortometraje en torno a la conocida palabra española "Vale". 

En realidad, no sabemos si es una película corta o un gran anuncio de cerveza, pues el financiador del video es Estrella Damm, la conocida marca de cerveza española. Esta circunstancia es aprovechada por el director para que a cada rato aparezca una botella de Estrella (Star, en inglés) después de la repetida pregunta: "¿Quieres una cerveza"? o "¿Quieres una estrella?"; pregunta a la que la respuesta obvia es un "!Vale!". 


En la historia, el protagonista español no habla inglés (situación que el director trata con un poco de humor) y, obviamente, Dakota Johnson no habla español. Su comunicación es, pues, difícil, aunque a través de los amigos o de las circunstancias, acaban entendiéndose. El verano, la fiesta, el cine, la playa y la cerveza rodean a la complicada relación entre ambos en la que, al final, también se puede aplicar la tan española palabra: !Vale!. 


El resultado final es una historia fresca y divertida, en un ambiente estival típico español. El cortometraje está subtitulado en inglés.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu