miercuri, 7 decembrie 2016

Stofe si tesaturi / Las telas


Conocer el vocabulario de los diferentes tipos de telas utilizados en la industria textil es muy imporante tanto para los negocios como para la vida diaria.

No es suficiene con saber decir falda, vestido o corbata, por ejemplo, sino que es muy útil igualmente conocer los nombres de los diferentes tipos de materiales con las que se han realizado.

A continuación, compartimos una lista con las principales telas usadas para hacer ropa, para que sepáis pedirlas en un centro comercial de Madrid, Miami o Buenos Aires o, si alguien se atreve, para hacer vuestra propia ropa:                      
Cunoasterea vocabularului diferitelor tesaturi utilizate in industria textila este foarte importanta atat pentru afaceri cat si pentru viata de zi cu zi. 

Nu e de ajuns sa stim cum se spune fusta, rochie (vestido) o cravata (corbata), de exemplu, ci este foarte util de asemenea sa cunoastem numele diferitelor tipuri de materiale cu care au fost create.

In continuare, o lista cu principalele tesaturi ale vestimentatiei pentru a sti ce sa cerem intr-un centru comercial din Madrid, Miami sau Buenos Aires, sau daca cineva indrazneste chiar sa isi croiasca propriile haine:

Imagini pentru telas
Tergal: tergal
Vaquera: blugi
Lino: In
Crepé: Crep
Chiffon: șifon 
Organza: organza
Terciopelo: catifea
Raso: tafta 
Satín: satin
Encaje: dantelă  
Brocado: brocart
Fieltro: fetru
Ante (gamuza): piele   intoarsă


                    
Tul: tul
Algodón: bumbac
Gasa: Voal
Poliester: poliester
Nylon: nylon
Cachemir: cașmir
Tweed: tweed
Piel: blană
Cuero: piele
Gabardina: impermeabil
Lana: lână
Alpaca: alpaca
Flanela: flanel
Seda: matase

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu