sâmbătă, 23 martie 2013

El sueño de Luisa (Visul Luisei)

Aniversarea celor șapte ani ai Luisei promitea să țină până în ziua următoare, fiindcă bunicii ei vin să o viziteze de departe. Şi totuşi, cursul vieţilor lor se schimbă brusc din cauza cutremurului din 1985 din Ciudad de Mexico. 

El sueño de Luisa (Visul Luisei) este un scurtmetraj de Carlos Dávila Yeo, care, după ce a ascultat mărturia unei fetiţe victimă a unei experienţe dure în timpul cutremurului care a lovit în 1985 Mexicul, a decis să aducă pe marele ecran unul dintre evenimentele care au sensibilizat cel mai mult societatea mexicană. Oamenii s-au unit atunci mai mult ca oricând pentru a scoate ţara din ruinele tragediei.

Scurtmetrajul se bazează pe cartea Volver a nacer, memorial del ’85, recreând povestea Luisei, o fetiţă de 7 ani care experimentează cutremurul ca şi cum ar fi un vis, fapt care o ajută să evite suferinţa fizică şi mentală provocată de prăbuşirea clădirii în care locuia. Toate acestea, în contrast cu bunicii ei disperaţi că nu o pot ajuta, din cauza unei biblioteci care blocase uşa.

Scurtmetrajul , care are ceva din ceea ce în literatură se numeşte „realism fantastic latinoamerican”, a fost filmat în 2010 şi a fost subtitrat în engleză.
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu