vineri, 13 decembrie 2013

Alatriste (film in spaniola subtitrat)


Alatriste este un film din 2006 regizat de Agustín Díaz Yanes cu Viggo Mortensen în rolul principal, bazat pe personajul aventurilor Căpitanului Alatriste de Arturo Pérez-Reverte.


 Este al doilea cel mai scump film din istoria cinematografiei spaniole, cu un buget de 24 de milioane de euro, fiind până acum, întrecut doar de Ágora. Distribuit de  20th Century Fox, filmul a avut mare succes în Asia – unde este cunoscut ca  La película de España. Totuşi, în America a trecut aproape neobservat.

Este vorba despre un film ambiţios care încearcă să condenseze în ceva mai mult de două ore cele cinci, până atunci, volume narative ale poveştii lui Alatriste: El capitán Alatriste (tradus la noi Căpitanul Alatriste), Limpieza de sangre (În umele sângelui nespuract), El sol de Breda (Soarele de la Breda),  El oro del rey y El caballero del jubón amarillo.  

Povestea are loc în secolul al XVI-lea, când soldatul Diego Alatriste trăieşte câteva aventuri în timp ce luptă în serviciul regelui Filip al IV-lea a Spaniei în Războiul de 30 de ani.

Filmul este subtitrat în engleză
Alatriste es una película de 2006 dirigida por Agustín Díaz Yanes, protagonizada por Viggo Mortensen y basada en el personaje protagonista de Las aventuras del capitán Alatriste de Arturo Pérez-Reverte.


Es la segunda película más cara de la historia del cine español, con un presupuesto de 24 millones de euros y hasta la fecha sólo superada por Ágora. Distribuida por 20th Century Fox, la película tuvo mucho éxito en Asia —donde es conocida como La película de España—. Sin embargo, en América pasó prácticamente desapercibida.

Se trata de una ambiciosa película que intenta condensar en poco más de dos horas los hasta entonces cinco volúmenes narrativos de la historia de Alatriste:  El capitán Alatriste, Limpieza de sangre, El sol de Breda, El oro del rey y El caballero del jubón amarillo.


La historia se desarrolla en el SXVI, donde el soldado Diego Alatriste lucha al servicio del rey Felipe IV de España en la Guerra de los Treinta Años, viviendo unas cuantas y diversas aventuras.

La película está subtitulada en inglés:








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu