duminică, 4 noiembrie 2012

Shakira si Prezentul Indicativ

La Revista Delearte si Shakira ne ofera aceasta activitate pentru a exersa prezentul indicativ in spaniola.

Plecand de la unul dintre primele succese ale columbienei Shakira, Inevitable, și de la o explicatie scurta asupra conjugarii verbelor la prezent, trebuie sa completati verbele din versurile acestui cantec. 
Sa raspundem la intrebarea pusa de Shakira, Cum se formeaza prezentul indicativ? In primul rand, sa vedem verbele regulate:


De exemplu, verbul HABLAR se conjuga asa: Hablo, hablas /hablás en Argentina si Uruguay), habla, hablamos, habláis, hablansi verbul VIVIR asa: Vivo, vives (vivés in tarile amintite), vive, vivimos, vivís, viven.

Dar verbele neregulate? Pentru ca sunt multe, să vedem doar câteva dintre ele, cele care ne vor ajuta la completarea cantecului.


 

In continuare, vom asculta si vedea videoclipul cantecului Inevitabil al Shakirei si vom incerca sa ascultam care este verbul ce lipseste in locurile libere din versurile pe care le veti putea citi dupa videoclip



Cititi versurile cantecului si completati verbele care lipsesc in timp ce ascultati cantecul. Verbele pe care trebuie sa le folositi sunt cele care apar in tabel (a crede, a cunoaste, a intelege, a dormi, a gasi, a avea, a respira, a sti, a se gandi, a folosi, a se intampla, a fi, a face baie, a se juca):  


In fine, aici aveti cantecul complet. Cititi si verificati daca ati ascultat si conjugat bine verbele care lipseau




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu