marți, 6 noiembrie 2012

Ten piedad de mi (Ottmar Liebert y Luna Negra)

Ottmar Liebert este un german nascut in Koln din tata chinez si mama unguroaica care a plecat in SUA unde s-a imbibat de cultura hispanica.

Cel care se autodefineste ca fiind “caine metis” (mutt in engleza, chucho in spaniola) a ajuns sa descopere si să se converteasca intr-un expert al flamenco-ului spaniol, un stil care defineste prin el insusi amestecul de culturi. 

În 1989 a creat grupul Luna Negra, iar primul album a fost “Nouveau Flamenco”, al carui titlu defineste perfect stilul creat de Liebert: o jonctiune intre muzica flamenco si New Age.

Desi cele mai multe dintre piesele sale sunt instrumentale, in Ten piedad de mi (Fie-ţi mila de mine) introduce un mic text in spaniola, un fel de planset in fata degenerarii ecologice a planetei.

In aceasta tema muzicala se pot aprecia componentele de bază ale muzicii lui Ottmar Liebert si ale grupului Luna Negra,  Flamenco Chill-out, si muzica New Agecocteil cu emotionant si relaxant, totodata, rezultat.

In continuare, puteti asculta si vedea videoclipul piesei Ten piedad de mi cu subtitrare in spaniola. In plus, puteti citi si traducerea in romana. 

De asemenea, puteti asculta mai mult din stilul Luna Negra, grupul lui Ottmar Lieber, ascultand, daca apasati pe titlu, Heart Still sau Barcelona nights.









Fie-ţi milă de mine

Oh, fie-ţi milă de mine,
Oh, deja lucrurile nu mai sunt aşa, nu
Unde este acel cer albastru?
Briză chimică ce suflă de la nord la sud

Oh, fie-ţi milă de mine,
Oh, deja lucrurile nu mai sunt aşa, nu
Ulei în ocean şi şi marea noastră
Peştii de mercur nu pot înota

Oh, fie-ţi milă de mine,
Oh, deja lucrurile nu mai sunt aşa, nu
Radiaţii în cer şi pe pământ
Şi păsări, peşti, animale se otrăvesc

Oh, fie-ţi milă de mine,
Oh, deja lucrurile nu mai sunt aşa, nu
Ce va fi cu planeta noastră înţesată
Cât rău de-al omului va mai suporta?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu