joi, 1 noiembrie 2012

Obama îşi face campanie electorală în spaniolă

In plina campanie electorala in SUA, candidatii isi pun sperantele la triumf si in enorma populatie vorbitoare de limba spaniola.

Pentru asta, Barack Obama, de exemplu, îşi face campania si in spaniola. Cu sloganul englezesc FORWARD, tradus in spaniola ADELANTE (inainte), actualul presedinte incearca sa castige voturile milioanelor de vorbitori de limba spaniola care locuiesc in SUA (a doua tara ca numar de persoane care vorbesc spaniola, dupa Mexic, si cu cinci milioane mai mult decat in Spania).

Se prevede ca in 2050 acest numar va ajunge la 132 de milioane si, urmandu-se actuala progresie, de-a lungul secolului XXI e posibil ca in SUA sa existe mai multi vorbitori de spaniola decat de engleza.

Mijloacele de comunicare nu au ignorat fenomenul, astfel ca in SUA exista 550 de posturi de radio si 55 de canale de televiziune care emit in spaniola.

Importanta spaniolei in SUA si in intreaga lume face ca viitorii presedinti fie nevoiti sa lupte pentru a castiga de partea lor aceasta populatie. De aceea, Obama participa si face inregistrari in spaniola, precum urmatoarea:

 

Puteti sa aruncati o privire pe pagina in spaniola a candidatului Obama, cu programul sau ADELANTE, in urmatorul link:

Barack Obama en español

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu