joi, 28 februarie 2013

Educatina şi accentuarea in spaniola

Educatina este o videoteca in spaniola care include mai mult de 1.200 de inregistrari video educative pe diverse teme, unde profesori diferiti predau gratuit materii precum istorie, arte, economie, astronomie, matematica, engleza sau, bineinteles, spaniola. 
 
Pentru a prezenta pagina, impartasim cu voi aici trei inregistrari video despre accentuare in limba spaniola. Primul explica diferenta dintre accent si tilda si regulile generale de accentuare in spaniola,si despre cum stiti ce cuvinte poarta tilda si unde, cu exemple si exercitii:




In a doua, vom invata conceptul de tilda diacritica si utilitatea ei pentru a distinge semnificatia cuvintelor identice. Plecand de la exemple precum monosilabele similare cele mai comune ale spaniolei, vom sintetiza in ce cazuri poarta tilda si in ce cazuri nu:





In fine, in urmatorul video se face o recapitulare a diftongilor si a celor mai importante concepte pentru a-i intelege: vocale (deschise si inchise) si silaba. Apoi se aplica regulile accentuarii generale ideii de diftong, specificand ce vocale au tilda.


Este vorba de o pagină foarte utilă unde, pe langa invatarea a multe lucruri din discipline diferite, se poate exersa, asculta si scrie in limba spaniola.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu