sâmbătă, 23 februarie 2013

Whisky (film uruguayan complet subtitrat in engleza)

Whisky este un film uruguayan regizat de Pablo Stoll şi Juan Pablo Rebella, produs în colaborare cu Argentina, Germania şi Spania, în 2004.

In film este vorba despre doi frati, ambii patroni de fabrici de ciorapi, din Montevideo. Unul este Herman, industrias de succes, după ce a emigrat in Brazilia, la Porto Alegre. Celălalt este Jacobo, care are o viaţă plictisitoare şi rutinara in Montevideo si in a carui fabrica, putin rentabila, lucreaza Marta.

Vizita pe care Herman decide sa i-o faca fratelui sau il determina pe Jacobo sa ii ceara angajatei sale sa isi asume, pentru cateva zile, rolul sotie a sa, pentru a se preface in fata fratelui bogat ca si lui ii merge foarte bine. Cei trei calatoresc in Piriapolis, o statiune balneara de pe coasta uruguayana, unde Marta, Herman si Jacobo vor intari legaturile dintre ei si unde, pentru o scurta perioada, Jacobo si Marta vor iesi din rutina sufocanta a capitalei Montevideo.

Pelicula a primit premiul pentru cel mai bun film strain la Premiile Goya 2004 si premiul special al criticii la Festivalul de la Cannes, din acelasi an.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu