duminică, 23 septembrie 2012

Semnele zodiacului si horoscopul

Semnele zodiacului si horoscoapele sunt urmarite de milioane de persoane preocupate de destinul lor: rezultatul interviului de angajare de maine, noua intalnire cu acea persoana pe care am cunoscut-o sambata, sanatatea, etc...

Multi citesc horoscopul in ziare si il vad la televizor din plictiseala sau din distractie sau pur si simplu din curiozitate, desi altii il utilizeaza ca pe o metoda de analiza a rascrucilor care apare zi de zi: acest baiat este capricorn sau balanta? Azi e ziua mea norocoasa pentru ca e o perioada buna pentru pesti? sau chiar "nu vreau sa plec in calatorie pentru ca balantele trebuie sa stea zilele astea in casa". 

Iar multa lume sustine ca felul de a fi al fiecaruia este dat de semnul sau zodiacal, depinde de data nasterii si este practic, intuitiv sau impulsiv pentru ca este taur, scorpion sau leu.

In continuare, puteti citi lista semnelor zodiacale in spaniola si caracteristicile ce corespund fiecaruia, fiindu-va de folos pentru a invata vocabular legat de caracter si de felul de a fi).

Oricum ar fi si, desi personal cred ca sunt doar superstitii si ca fiecare isi construieste propriul destin (precum Ulise care, dupa ce i-a infruntat pe zei a colindat pierdut in ceea ce apoi Homer a numit Odiseea, pana cand si-a gasit din nou drumul spre Itaca), in caz ca funcitoneaza: Eu sunt berbec. Tu?




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu