luni, 12 martie 2012

Diccionario Panhispánico de dudas online

Ce este Diccionario Panhispánico de Dudas?

Dictionarul panhispanic a fost creat de Real Academia Española de la Lengua ca instrument pentru toate acele persoane interesate sa isi imbunatateasca cunostintele si perfectionarea limbii spaniole. In el se raspunde la toate nedumeririle cel mai des intalnite in folosirea limbii spaniole, in fiecare dintre planurile si nivele care se pot distinge in analiza elementelor lingvistice: fonetic, morfologic, sintactic si lexico-semantic. Asadar, in el se examineaza si se corecteaza numeroase neregularitati lexicale si se ofera, concomitent, indrumare catre folosirea neologismelor.

Dictionarul panhispanic se adreseaza atat celor care cauta o rezolvare rapida a unei nedumeriri concrete si, in consecinta, sunt interesati doar sa obtina o recomandare pentru o folosire adecvata, cat si celor care doresc sa cunoasca argumentele care sustin aceste recomandari. Fiecare cititor va obtine, in felul acesta, un rapuns adevcat interesului sau, particular sau profesional, si nivelului sau de pregatire lingvistica.

Este vorba de un instrument excelent pentru toti cei care invata limba spaniola, pentru a-si rezolva nelamuririle si pentru a-si completa studiul, contempland, in acelasi timp, toate varietatile diversificatei limbi hispanice care, in ciuda bogatiei sale, formeaza un tot coerent. In plus fata de formatul tiparit, este o interesanta versiune online.

El Dictionarul panhispanic este complementar cu Diccionario de la Real Academia Española ( http://buscon.rae.es/draeI/).

Link-ul catre este urmatorul:

 http://buscon.rae.es/dpdI/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu