joi, 15 martie 2012

Vizita interactiva la Muzeul Prado din Madrid

Faimosul muzeu Prado din Madrid a pus la dispozitia internautilor o modalitate excelenta de a vizita virtual expozitiile tempoarare si permanente.

De exemplu, se poate vizita, apasand pe linkul  "El Hermitage en El Prado", (si in engleza), actuala expozitie temporara cu acest nume care se ofera in pinacoteca din Madrid, unde, in plus fata de explicatiile video, se poate apasa cu mouse-ul pe tablouri si operele de arta apar, in acelasi timp cu o fereastra cu explicatii si in care picturile pot fi vazute mai in detaliu.

Este o modalitate de a vizita Muzeul Prado din Madrid de la calculator, cunoscand cele mai importante opere de arta care se pastreaza in el.

In plus, ascultand video-urile se poate exersa spaniola, existand de asemenea optiunea de a vedea subitrarile in engleza.

Printre altele, putem sa ne plimbam virtual in Muzeul Prado, facand urmatoarele lucruri:

- Se poate intra in videoghidurile referitoare la operele colectiei permanente, ca de exemplu  "La maja vestida" y "La maja desnuda"" de Francisco de Goya (apasati pe titlu ca sa intrati). Se poate asculta in engleza aici

- Daca dorim ca si copiii nostri sa invete, putem accesa videoghidurile infantile, ca in acest exemplu,  "La fragua de Vulcano" , de Velazquez.

-Exista video-uri didactice comentate de experti (subtitrate in spaniola si engleza), precum "La familia de Felipe V" de Louis Michel Van Loo (de asemena se poate vedea un video-ghid in engleza aici).

In plus, exista si alte resurse interesante, care, precum am spus mai sus, permit apropierea de comorile Muzeului Prado fara a ne misca din casa (desi cu siguranta ar fi mult mai bine sa le vizitam pe viu si apoi sa bem un pahar de vin si niste tapas prin tavernele si barurile din Madrid).

Distractie placuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu